AthensCon 2017: το Will o’ Wisps συμμετέχει στο μεγαλύτερο συνέδριο ποπ κουλτούρας στην Ελλάδα!

FB-banner  for athenscon.jpg

Το Will o’ Wisps, καθιερωμένος πλέον ιστότοπος που εκφράζει τις πολιτιστικές εκφάνσεις του φανταστικού, συμμετέχει ως χορηγός και εκθέτης στο AthensCon 2017, που θα διεξαχθεί 2 & 3 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do), με ενέργειες που στοχεύουν στην προώθηση του είδους στη χώρα μας.

Guest, panel & workshops, sponsored by Willowisps.gr

Special Guest:

John Howe, ο αγαπημένος εικονογράφος φαντασίας και γνωστός για τη δουλειά του ως Chief conceptual designer στις ταινίες «Lord of the Rings», έρχεται στο AthensCon, χάρη στην ευγενή συνεργασία και χορηγία του Will o’ Wisps.gr

 

Panel:

«Spotlight στον John Howe: Εικονογραφώντας Φανταστικούς Κόσμους». O John Howe θα μιλήσει για τη φαντασία και την έμπνευση στην τέχνη, για τις εικόνες του φανταστικού και θα έχει μια εφ’ όλης της ύλης κουβέντα για το σημαντικό εικονογραφικό έργο του με τον συγγραφέα και αφηγητή, editor του Willo’Wisps.gr, Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Πληροφορίες για την ομιλία θα βρείτε εδώ

 

Workshops:

 «Image & Imagination»: Ταξιδέψτε σε φανταστικούς κόσμους γεννημένους από τον μάστερ εικονογράφο John Howe και συζητήστε μαζί του για τη χρήση του φανταστικού στα μέσα.

Πληροφορίες για τη δήλωση συμμετοχής θα βρείτε εδώ.

 «Εισαγωγή στο Zbrush: Δημιουργώντας φανταστικά πλάσματα»: Ο Νίκος Δεληγκάρης παρουσιάζει το ZΒrush, ένα σύνθετο πρόγραμμα "ψηφιακής" γλυπτικής, που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη βιομηχανία των video games, αλλά και στο σινεμά.

Πληροφορίες για τη δήλωση συμμετοχής θα βρείτε εδώ.

• «Making Stories: From the Spoken Word to Comics»: Comics και προφορική αφήγηση. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης στο εργαστήρι αυτό καθοδηγεί την εξερεύνηση του πώς ο προφορικός λόγος βοηθά στη συγγραφή σεναρίων για comics! Πληροφορίες για τη δήλωση συμμετοχής θα βρείτε εδώ.

Εκθέτης: Στο τραπέζι Τ23, οι αναγνώστες του Willowisps.gr θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν συντελεστές του ιστότοπου, να συζητήσουν μαζί τους για το αγαπημένο τους είδος καθώς και να προμηθευτούν το συλλογικό έργο της συγγραφικής ομάδας του, Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς (Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή).

 

Λίγα λόγια για το συνέδριο

To AthensCon είναι το πρώτο πραγματικά μεγάλο συνέδριο της χώρας που έχει άμεσες επιρροές από τα Comic-Con και τις εκθέσεις του εξωτερικού που προωθούν τα μοντέρνα χόμπι και τις καθημερινές ασχολίες του κόσμου. Είναι μια γιορτή που αγκαλιάζει όλα τα είδη της ποπ κουλτούρας και τα χόμπι που απορρέουν από αυτήν. Τα κόμικς, ο κινηματογράφος, τα video games, τα επιτραπέζια παιχνίδια, όλα μας χαρίζουν συναισθήματα που κάνουν την καθημερινότητα πιο απολαυστική. Το φεστιβάλ είναι γεμάτο ζωή, χρώματα και συναισθήματα όλων των ειδών που γεννιούνται μέσα από το κάθε βήμα που κάνουν οι επισκέπτες στο χώρο της διήμερης εκδήλωσης.

www.athenscon.gr

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Ώρες λειτουργίας: 10:30π.μ. – 10:00μ.μ.

 

Σας περιμένουμε!